Dec 17, 2012

Christmas time

Ovih dana uživam u božićnom ugođaju u Zagrebu! Šetnje ulicama koje su prepune ljudi, štandova, kuhanog vina ili fritula. Beskrajna lutanja u potrazi za savršenim poklonima za najmilije. Kupovanje ukrasa kojima ću ukrašavati sve i svašta! Razmišljanje i traženje recepata za razne kolačiće. I onaj miris u zraku kojeg toliko obožavam. Onaj zimski miris pomiješan s prefinim kobasicama iz obližnje "Ličke kućice". Zato sam odlučila podijeliti s vama taj ugođaj, barem preko fotki kad već mirise i okuse ne mogu prenijeti preko ekrana :)

Tkalča - jedna s rođakom <3

stari modeli skija

Fuliranje kod uspinjače - božićni sajam


Ilica

kaput - Mango
šal - vintage
torbica - vintage
rukavice - Accessorize
sive grilonke - no name
cipele -  Timberland
(nažalost nisam slikala cijeli outfit - ispod kaputa sakrila se bijela haljina sa tankim smeđim remenom ispod grudiju)

božićni tramvaj

adventski "vjenčić"

Zrinjevac - hrpa malih i slatkih izlagača



božićna šalica i neki od ukrasa koji će krasiti bor


možda je šalica sponzorska, ali je božićnog štiha pa ću to lako zanemariti i uživati u ispijanju tople čokolade i kakaa

ovaj miš me oduševio na prvi pogled :)



A kako ćete vi ukrasiti bor/kuću/stan? Kakve kolačiće spremate?
Nadam se da i vi uživate u ovom predblagdanskom vremenu sa svojim najbližima!


Ciao belle! :*




Dec 8, 2012

2. FashionBUZZar!

1.12. u HKD-u u Rijeci održan je 2. po redu modni sajam FashionBUZZar! Sudjelovalo je više od 30 raznih izlagača. Izlagao se nakit, unikatne torbe, vintage roba, predstavili su se i neki mladi dizajneri, a moglo se sudjelovati i u tomboli iznenađenja te su svi sudionici svojom kotizacijom sudjelovali, a mogli su to učiniti i posjetitelji, u humanitarnoj akciji prikupljanja dobrovoljnih priloga za Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka". Sve o načinima kojima možete pomoći azilu potražite na njihovom Facebook-u Azil za pse. Trenutno su im u prodaji kalendari za narednu godinu kojima se prikupljaju sredstva za normalno funkcioniranje azila.


Jedva sam čekala i ovaj modni sajam. Naprosto ih obožavam! I još me više usrećuje činjenica da ima toliko kreativnih ljudi. Mislim da bih na svakom štandu mogla osatviti poveliku svotu novaca :) Odmah me na ulazu dočekalo pozitivno iznenađenje - tombola! Iz crvene baršunaste vrećice izvukla sam papirić s natpisom Amorositta i osvojila broš. Sve radove ove kreativke možete naći na Amorositta Woohoo profilu.
A ovo je moj broš:


Zatim smo kružili i kružili po štandovima, uzdisali pored posebnih radova i onda sam zastala ispred prekrasnog štanda Feelingfimo Unikatnog Nakita. Izabrala sam jedva samo jedne naušnice iako kad bih mogla pokupovala bih sve! Tako bajkoviti, artistički, ali ipak svakodnevno nosivi nakit još do sad nigdje nisam vidjela i nijedan me nije toliko oduševio.
Sve proizvode možete pronaći na Feelingfimo Facebook stranici.



Posebna novina na ovom FashionBUZZaru je bio korner za posjetitelje prigodno nazvan Raj za Šminkeraj kojeg su činile Patrizia Dinter, Romana Poropat i Studio IN, a u kojem se moglo dobiti savjete i popuste na kozmetičke usluge, šminkanje i frizuru. Bila sam sretnica koju je Romana Poropat našminkala :)





majica tunika - Mango
krzneni kaput - J-Ket Paris
naušnice - Eli's Fantasy
ogrlica - no name
sive grilonke - no name

Volite li i vi ovakve sajmove? Kupujete li handmade nakit?


Ciao belle! :*



Dec 7, 2012

Let's go shopping like lunatics / New in

Stvarno pretjerujem u zadnje vrijeme sa obilaženjem dućana. I svaki put nađem neki novi komad koji bi mi eto baš trebao tako da se moja lista želja non-stop povećava. Najviše me vesele sniženja i akcije pa je tako nedavno bio 6. rođendan Tower Centra Rijeka i istovremeno Late Night Shopping pa su se trgovci u većini slučajeva zbilja potrudili oko promotivnih akcija i sniženja što je rezultiralo dosta velikom gužvom. Sve u svemu ovo je bio moj 1. Late Night Shopping i jako mi se svidio koncept jer se zbilja može naći dobrih i jeftinih komada odjeće, šminke, obuće... ma svega i to prije standardnih sezonskih sniženja! Evo šta sam ulovila:

Piazza Italia - na popustu 40% 
šira majica predivne bež boje, sa šišmiš rukavima, idealna za slojevito kombiniranje



Pimkie -  sniženje 40%
crna haljinica lagano stegnuta u struku s popularnim zakovicama na ramenima - vrlo vjerojatno moj odabir za novogodišnji doček uz crne salonke s vrtoglavom petom
"zlatni" lančić na lisicu 


Tezenis - sniženje 50%
sexy čipkaste gaćice


Također sam se prošli tjedan sjetila izuzetno simpa stranice na Facebook-u, a zove se Cycle ReCycle. Cure prodaju vintage stvarčice. U biti je to mala second-hand manufaktura u kojoj stara, premalena ili prevelika, poderana ili iznošena , ma svakakva odjeća dobiva novi sjaj. I tako prelistavajući njihove fotke u albumima, naišla sam na crnu torbicu u koju sam se zaljubila momentalno. Znala sam da moram odmah reagirati jer se sve njihove stvarčice prodaju vrlo brzo. Long story short - sada sam ponosna vlasnica! Svakako bacite pogled, sigurno ćete pronaći nešto i za sebe. Možete ih pronaći i na Tumblr-u.


starinski dezen kao unutrašnja postava torbice <3


Ciao belle! :*



Dec 3, 2012

Gestuz autumn/winter collection 2012.

Gestuz je danski modni brend koji radi izuzetne komade odjevnih predmeta. Upoznala sam se s njima kada mi je kuma iz Njemačke donijela njihovo odijelo. Iako tada nisam znala što ću točno s njim jer se jednostavno nisam pronalazila u odijelima, ove godine sam ga izvukla iz ormara i sa oduševljenjem već par puta prošetala gradom! Modeli su im rokerski, s prevladavajućom crnom bojom i sa dosta kože, ali sveukupno jako ženstveno. Evo što kažu o sebi:

"Gestuz is inspired by backstage rock n' roll life but with a hint of elegance and sweetness. This complemented by strong and cutting edge print stories and through a small selection of handcrafted, eye-catching pieces you get a chance to stand out from the crowd. Within Gestuz there is a whole univers to be found. This is not only created by the products, but also through the attitude that follows. When wearing Gestuz you express individuality, playfulness, rawness and strength. Gestuz fits every state of mind. If you feel like being outrageous, sexy, ladylike or merely unique in your own personal sense. Gestuz has a mission that is to let the consumer discover its own personal style. This is done by creating styles that express the moment while at the same time allowing for fair prices. This creates diversity within the Gestuz universe, which is important since Gestuz is not aimed to fit just one personality."

Nekako mi tamne boje i rock'n'roll stil najbolje odgovaraju tokom zimskih mjeseci. Stoga ne čudi moje oduševljenje njihovom kolekcijom za jesen i zimu '12./'13. 
Oprez - brdo fotki! :)










































*sve je preuzeto sa Gestuz press centra


Ciao belle! :*